Programozás Okosan

Technológiák

2015. február 02. 22:51 - szpetip

Terveim szerint a technológiák oldal folyamatosan fog bővülni a blogon található példákban megjelenő új technológiákkal, programnyelvekkel. Addig is szerepeljenek itt azok a technológiák, programyelvek, amelyek a blogban biztosan szerepelni fognak:

Java, Groovy & Grails - a blogban szereplő példákban a szerveroldali alkalmazások ezeken a nyelveken ellészítve kerülnek majd bemutatásra. Nem lesz példanélküli, hogy egy-egy ilyen program mind a két nyelven el lesz készítve, ami érdekes lehetőséget ad a nyelvek összegasonlítására.

Objective-C, Swift - a blogban szereplő példákban a kliens oldali alkalmazások IOS eszközökre fognak elkészüli, ezeken a nyelveken. Munkaidóben leginkább Objective-C nyelvet használok, ezért néhány dolog Swift-tel történő megvalósítása számomra is újdonság lesz.

XML, JSON - nnem kell bemutatnom az XML-t és a JSON-t. A bemutatott szerver oldali alkalmazások és kliens alkalmazások XML vagy JSON dokumentumok segítéségvel fognak kommunikálni, a példák során próbálok kitérni előnyeikre, hátrányaikra és arra, hogy mikor melyiket érdemes, kell használni.

 

komment
Címkék: bemutatkozas

A bejegyzés trackback címe:

https://programozasokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr27134681
süti beállítások módosítása